Prihlásenie
Registrácia
Vaše údaje
Prihlasovacie údaje
Prihlásenie
Detaily
Vysokopercentná – 45% – mliečna čokoláda s kúskami slaného karamelu (18%) so soleným maslom (0,02%). Štipka slaného karamelu prekvapivo zvýrazňuje jemnú sladkosť tejto hladkej, zamatovej čokolády. Naozaj zaujímavá pochúťka!
Mliečna čokoláda Michel Cluizel Lait 45% Éclats Caramel Beurre Sale – s kúskami slaného maslového karamelu
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
zlatá medaila, Academy of Chocolate, Londýn , 2013, kategória „Best Flavoured Milk Chocolate Bar“
bronzová medaila, International Chocolate Awards, 2014, kategória „Milk chocolate bars flavoured with inclusions or pieces“
Zloženie : cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné mlieko, kúsky karamelu 18% (cukor, vysokopercentné maslo, sušené plnotučné mlieko, sušené nízkotučné mlieko, soľ) kakaové bôby, pravá Bourbon vanilka. Môže obsahovať stopy orechov a lepku.
Výnimočná kvalita : Michel Cluizel úzko spolupracuje s farmármi a podporuje ich, aby zachovali tradičné spôsoby pestovania kakaových bôbov aj ich fermentáciu. Zaisťuje im férové podmienky pre poľnohospodárstvo i život. Na zachovanie špecifických chutí Michel Cluizel využíva dlhé praženie pri nízkych teplotách. Aby dosiahol bezkonkurenčné chute svojich čokolád, testoval Cluizel často aj viac ako 20 kombinácií spôsobov fermentácie a praženia. Samotné praženie, mletie a miešanie kakaových bôbov prebieha už vo Francúzsku vo Voiron.
Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:
iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy.
Spoločnosť tiež garantuje, že žiadne suroviny neprešli procesom ožarovania či ionizácie.
Hmotnosť a veľkosť: 100 g, 161×79×10 mm
Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovaného každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá medzinárodná súťaž každoročne hodnotiaca to najlepšie, čo vzniklo vo svete kvalitnej čokolády. Jej cieľom je podporovať inovatívne čokolatiéry a tiež farmárov, ktorí pestujú kakaové bôby výnimočnej kvality.
Ďalšie informácie
Značka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategórie | Ochutená čokoláda, Mliečna čokoláda, Michel Cluizel |