×

Registrácia

Vaše údaje

Prihlasovacie údaje

Prihlásenie

Vyplňte meno!
Vyplňte priezvisko!
Meno nie je v správnom tvare!
Priezvisko nie je v správnom tvare!
E-mail nie je v správnom tvare!
Vyplňte e-mail!
Tento účet už existuje!
Zadajte heslo!
Zadajte platné heslo!
Musí obsahovať minimálne 6 znakov!
Môže obsahovať maximálne 16 znakov!
Heslá sa nezhodujú!
Musíte súhlasiť s podmienkami!
Zadali ste nesprávne údaje!
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g
  • Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

Michel Cluizel Plantation Riachuelo 70% 70g

70% plantážna čokoláda z brazílskej plantáže „Riachuelo“ v srdci dažďového pralesa. V čokoláde sa harmonicky snúbia chuťové tóny praženého kakaa, sušeného ovocia a červeného ovocia, ktorými prebleskávajú kyselkavé tóny. V závere všetko pozvoľna utícha v korenenej a čokoládovej karamelovej dochuti. Plantáž sa nachádza v regióne Bahia, v oblasti Ilhéus, blízko pobrežia atlantického oceánu. Kakaovníky tu rastú spoločne s mnohými miestnymi exotickými drevinami ako sú napr. stromy Massaranduba alebo Pau d'Arco. Taká brazílska permakultúra v praxi.

Výrobca:

Michel Cluizel

7,90 €

6,90 €

Skladom - u Vás už 25.4.

ALEBO

Detaily

70% plantážna čokoláda z brazílskej plantáže „Riachuelo“ v srdci dažďového pralesa. V čokoláde sa harmonicky snúbia chuťové tóny praženého kakaa, sušeného ovocia a červeného ovocia, ktorými prebleskávajú kyselkavé tóny. V závere všetko pozvoľna utícha v korenenej a čokoládovej karamelovej dochuti. Plantáž sa nachádza v regióne Bahia, v oblasti Ilhéus, blízko pobrežia atlantického oceánu. Kakaovníky tu rastú spoločne s mnohými miestnymi exotickými drevinami ako sú napr. stromy Massaranduba alebo Pau d'Arco. Taká brazílska permakultúra v praxi.

Ak si chcete dopriať návštevu plantáže z pohodlia Vášho domova, žmurknite na video z plantáže Riachuelo.

Michel Cluizel prichádza v roku 2021 s novou edíciou, v ktorej vyzdvihuje chuť svojich plantážnych čokolád zvýšením obsahu kakaových bôbov na minimálne 70 % u horkých čokolád a 47 % u mliečnych. Pri tvorbe čokolád si dáva záležať na každom kroku tvorby čokolády. Na obale teraz nájdete znaky, typické pre krajinu pôvodu kakaových bôbov. Vedľa názvu plantáže sa dozviete aj názov oblasti a základné degustačné poznámky.

Zloženie : kakaové bôby, cukor, kakaové maslo. Môže obsahovať stopy orechov, mlieka a lepku.

Výnimočná kvalita: Michel Cluizel úzko spolupracuje s farmármi a podporuje ich, aby zachovali tradičné spôsoby pestovania kakaových bôbov aj ich fermentáciu. Zaisťuje im férové podmienky pre poľnohospodárstvo i život. Na zachovanie špecifických chutí Michel Cluizel využíva dlhé praženie pri nízkych teplotách. Aby dosiahol bezkonkurenčné chute svojich čokolád testoval Cluizel často aj viac ako 20 kombinácií spôsobov fermentácie a praženia. Samotné praženie, mletie a miešanie kakaových bôbov prebieha už vo Francúzsku vo Voiron.

Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:

iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy.


Spoločnosť tiež garantuje, že žiadne suroviny neprešli procesom ožarovania či ionizácie.


Hmotnosť a veľkosť: 70 g, 161×79×7 mm

Ďalšie informácie

Značka Michel Cluizel
Kategórie Horká čokoláda, Michel Cluizel

Napíšte vlastnú recenziu

Môj košík

Pridajte si do košíka tovar, ktorý chcete kúpiť.