Prihlásenie
Registrácia
Vaše údaje
Prihlasovacie údaje
Prihlásenie
Detaily
100% čokoláda pripravená z kakaových bôbov aromatickej odrody Criollo pestovanej na Madagaskare. Odporúčame nechať veľmi zvoľna rozpúšťať na jazyku - možno sa totiž dočkáte prekvapenia a až v tejto 100% čokoláde, ktorá neobsahuje ani zrnko cukru, objavíte sladké ovocné tóny.
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
- bronzová medaila, International Chocolate Awards, 2014, kategória "High Percentage Dark Plain / Origin Bars"
- strieborná medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategória "Best Dark Organic Chocolate Bar"
Milovníkom snúbenia čokolád s vínom odporúčame tieto vyskúšané lahodné kombinácie:
- suché Rulandské šedé neskorý zber 2014 z vinárstva Jakub Šamšula z Čejkovíc. Tu odporúčame: najskôr v ústach rozpustiť čokoládu a potom k nej ešte len pridať víno.
- suché Rulandské modré ročník 2014 z vinárstva Jakub Šamšula z Čejkovíc. Tu odporúčame: najskôr naplno vychutnať čokoládu a až, keď ju máme napoly prehltnutú, tak štedro zaliať vínom. Báječná kombinácia!
Zloženie: 100% čokoláda: kakaové bôby, čisté kakaové maslo, GMO-free sójový lecitín. Môže obsahovať stopy orieškov a mlieka. (GMO-free lecitín nepochádza z geneticky modifikovanej sóje.)
Výnimočná kvalita surovín: Francois Pralus rád cestuje a kakaové bôby si osobne vyberá u pestovateľov. Na výrobu čokolády používa len čisté kakaové maslo bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov, a trstinový cukor namiesto cukru repného. Nikdy nepoužíva vanilku, vanilín, ani umelé arómy, Všetky výrobky sú 100% bez prítomnosti geneticky modifikovaných organizmov.
Hmotnosť a veľkosť: 100 g, 160 × 82 × 10 mm
Rodinná čokoládovňa Francois Pralus vyrába výnimočnú čokoládu už od roku 1955. Nachádza sa v mestečku Roanne vo Francúzsku.
Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovaného každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá medzinárodná súťaž každoročne hodnotiaca to najlepšie, čo vzniklo vo svete kvalitnej čokolády. Jej cieľom je podporovať inovatívnych čokolatiéry a tiež farmárov, ktorí pestujú kakaové bôby výnimočnej kvality.
Ďalšie informácie
Obsah kakaa | 100% |
---|---|
Zloženie | cocoa, cocoa butter, non-GMO soy lecithin |
Nutričné hodnoty | na 100 g |
Energetická hodnota | 571 kcal / 2364 kJ |
Tuky | 44 g |
Bielkoviny | 12 g |
Sacharidy | 24 g |
z toho cukry | 2 g |
Značka | Francois Pralus |
Hmotnosť | 100 g |
Kategórie | 100% čokoláda, Horká čokoláda, Francois Pralus |