Prihlásenie
Registrácia
Vaše údaje
Prihlasovacie údaje
Prihlásenie
Detaily
Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas 70% Orange - s pomarančovou kôrou 100 g
Intenzívna chuť 70% horkej oblastnej čokolády rozjasní osviežujúcu sladko-kyslú chuť kandizovanej kôry z voňavých španielskych pomarančov. Kakaové bôby pre túto čokoládu pochádzajú z oblasti Guayas z Ekvádoru a vyznačujú sa výraznou kakaovou chuťou s pikantnými tónmi. Čokoláda je bez lepku a vhodná pre vegánov.
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
bronzová medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategória „Best Flavoured dark bar“
2 hviezdy, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
Zloženie : kakaové bôby, cukor, kandizovaná pomarančová kôra 13% (pomarančová kôra, cukor, glukózový sirup, dextróza), kakaové maslo, pravá Bourbon vanilka. Môže obsahovať stopy orechov, mlieka a lepku.
Výnimočná kvalita: Michel Cluizel úzko spolupracuje s farmármi a podporuje ich, aby zachovali tradičné spôsoby pestovania kakaových bôbov aj ich fermentáciu. Zaisťuje im férové podmienky pre poľnohospodárstvo i život. Na zachovanie špecifických chutí Michel Cluizel využíva dlhé praženie pri nízkych teplotách. Aby dosiahol bezkonkurenčné chute svojich čokolád testoval Cluizel často aj viac ako 20 kombinácií spôsobov fermentácie a praženia. Samotné praženie, mletie a miešanie kakaových bôbov prebieha už vo Francúzsku vo Voiron.
Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:
iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy.
Spoločnosť tiež garantuje, že žiadne suroviny neprešli procesom ožarovania či ionizácie.
Hmotnosť a veľkosť: 100 g, 161×79×10 mm
Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovaného každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.
International Chocolate Awards je nezávislá medzinárodná súťaž každoročne hodnotiaca to najlepšie, čo vzniklo vo svete kvalitnej čokolády. Jej cieľom je podporovať inovatívne čokolatiéry a tiež farmárov, ktorí pestujú kakaové bôby výnimočnej kvality.
Ďalšie informácie
Značka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategórie | Ochutená čokoláda, Horká čokoláda, Michel Cluizel |