Prihlásenie
Registrácia
Vaše údaje
Prihlasovacie údaje
Prihlásenie
Detaily
Vysokopercentná – 50% – mliečna plantážna čokoláda z Madagaskaru. Jemnučká, krémová, hladká čokoláda. Je oceňovaná pre svoj medovo karamelový nástup, ktorý sa rozvinie v chuti tropického ovocia a hrozienok, nasledované dochuťou s tónmi svetlého medu a perníku. Táto kompozícia prináša radostný, presvetľujúci pocit.
Plantáž Mangaro sa nachádza v oblasti Ambohimarina, v údolí rieky Sambirano na severozápade Madagaskaru. Meno si vyslúžila podľa názvu džungle, ktorá obklopuje svojim tieňom kakaovníky – Mangamaro „Krajina, kde rastú mangovníky“ . Pôda, ktorú mangovníky vyživujú už po stáročia dodáva kakaovým bôbom jedinečnú exotickú chuť. Pestujú sa tu kakaové bôby vysoko aromatické a vzácne odrody Criollo.
Michel Cluizel prichádza v roku 2021 s novou edíciou, v ktorej vyzdvihuje chuť svojich plantážnych čokolád zvýšením obsahu kakaových bôbov na minimálne 70 % u horkých čokolád a 47 % u mliečnych. Pri tvorbe čokolád si dáva záležať na každom kroku tvorby čokolády. Na obale teraz nájdete znaky, typické pre krajinu pôvodu kakaových bôbov. Vedľa názvu plantáže sa dozviete aj názov oblasti a základné degustačné poznámky.
Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:
bronzová medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategória „Best Milk Chocolate Bar“
prvé miesto, Salon du Chocolat, Paríž, 2009
finalista, International Chocolate Awards, 2014, kategória „Bars – Milk plain/origin bars“
Zloženie: plnotučné sušené mlieko, kakaové bôby, kakaové maslo, cukor, pravá Bourbon vanilka. Môže obsahovať stopy orechov a lepku.
Výnimočná kvalita surovín: Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:
iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy,
a všetky výrobky sú 100% bez prítomnosti geneticky modifikovaných organizmov.
Hmotnosť a veľkosť: 70 g, 161×79×7 mm
Rodinná čokoládovňa Michel Cluizel vyrába výnimočnú čokoládu už od roku 1948. Nachádza sa v Normandii na severe Francúzska.
Cena „Great Taste Award“ je ekvivalentom filmových Oskarov vo svete gurmánov. Britská asociácia „Guild of Fine Food“ ju každoročne udeľuje tým najkvalitnejším a najchutnejším potravinovým výrobkom v príslušnej kategórii.
Academy of Chocolate bola založená v Londýne v roku 2005. Okrem hodnotenia kvality čokolád nasledovaného každoročným udeľovaním cien je jej hlavným cieľom motivovať výrobcov čokolády k trvalo udržateľnému férovému obchodu.
Salon du Chocolate je medzinárodnou prehliadkou čokolády prebiehajúcou každoročne na jeseň v Paríži.
Ďalšie informácie
Značka | Michel Cluizel |
---|---|
Kategórie | Mliečna čokoláda, Michel Cluizel |